Stanivuković predao krivične prijave, bivša gradska vlast odbacila otpužbe (VIDEO)

0
420

Kako je i najavio prije dva dana, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predao je banjalučkom Okružnom tužilaštvu krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića, dvojice načelnika odsjeka Mladena Ćućuna i Milenka Letića i bivšeg direktora Јavnog preduzeća Akvana Vedrana Mitrovića.

Stanivuković ih tereti za navodne nezakonite radnje u službi.

Radojičić, Ćućun i Mitrović negiraju Stanivukovićeve optužbe i ističu da će dokazati da nikakvih nezakontosti nije bilo.

Tri krivične prijave protiv četiri lica.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zbog kako navodi nezakontih radnji u službi, banjalučkom Okružnom tužilaštvu prijavio je bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića, bivše načelnike Odsjeka za komunalne poslove i civilnu zaštitu Milenka Letića i Mladena Ćućuna i direktora Akvane Vedrana Mitrovića.

– Pozivam SIPU, Tužilaštva, ko god hoće…Nemojte da ja to radim kao gradonačenik, volio bih da se bavim nekim drugim stvarima, ali ako neko drugi neće ja hoću – rekao je Stanivuković.

– Mi dajemo ove krivične prijave uz puno povjerenje u Tužilaštvo i Sud da će preuzeti sve odgovarajuće mjere u cilju rasvjetljavanja ovih krivičnih djela – naveo je Borko Gavrilović, advokat.

I bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić vjeruje u rad pravosuđa i smatra da će ove prijave biti odbačene. Ocjenjuje ih kao političke.

– Više političkih stavova, vrlo malo prava. Izvještaj tzv. Tima za reviziju i dalje pokazuje vrlo visok stepen nepoznavanja propisa i organizacije lokalne vlasti – upozorio je Radojičić.

Stanivuković poručuje da je Radojičić odgovoran, jer je svojim potpisima odobravao navodne krivične radnje. Radojičić tvrdi da nije činio ništa nezakonito.

Istog mišljenja i bivši načelnik Odsjeka za civilnu zaštitu, koji je između ostalog osumnjičen za nezakonitosti kada je riječ o kupovini namještaja za službene kancelarije, službenih vozila i žičane ograde.

Prema Stanivukovićevim tvrdnjama i bivšeg direktora Akvane je prijavljen za nesavjesno poslovanje, što on negira.

– Moram reći da sam smanjio broj radnika, mada to sad nije nešto čime se može pohvaliti, ali smanjili smo za 37,  prodao sam svoje službeno vozilo i koristio privatno u službene svrhe – istakao je Vedran Mitrović, bivši direktor Akvane.

– Nikakve odgovornosti Mladen Ćućuna u prijavama koje on navodi nema i kako sam mu srušio rješenje o mom razrješenju, tako ću mu srušiti i ove krivične prijave – tvrdi Mladen Ćućun, bivši načelnik Odsjeka za civilnu zaštitu.

U krivičnim prijavama navedeno je da za 159 bilborda u gradu nisu plaćene komunalne naknade. Za neke kako tvrdi Stanivuković od 2004. godine.

Bivši načelnik Odsjeka za komunalne poslove Milenko Letić, protiv kojeg je takođe podnesena krivična prijava nije odgovarao na naše pozive. Radojičić, Ćućun i Marić najavljuju prijave protiv Stanivukovića zbog kako kažu, lažnog prijavljivanja krivičnog djela.

PODIJELI