Stanje na putevima – Bez problema u saobraćaju i na graničnim prelazima

0
366

Na putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog sanacije odrona, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

Danas počinje deminiranje terena na deminerskim radilištima Klakari Donji 8, 13 i 14 u opštini Brod, zbog čega će biti povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, saobraća se jednom trakom
zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Banjaluci će zbog radova na novoj kolovoznoj konstrukciji svaki dan od 7.00 do 18.00 časova biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u Ulici Trive Amelice, na dijelu od Ulice Mladena Stojanovića do Ulice kralja Petra Drugog.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje kružne raskrsnice na dionici regionalnog puta Banjaluka/Rudarska/-Stari Majdan i na spoju ovog puta i ulica Momčila Popovića i Jovana Raškovića.

Saobraćaj je zabranjen svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci, osim vozilima stanara.

U Federaciji BiH frekvencija vozila jutros je umjerenog intenziteta, osim u gradskim centrima gdje je u jutarnjim časovima pojačana.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacije u tunelu Vranduk dva, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase, a alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Do 17. aprila, zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat, a prelazak je omogućen pješacima i biciklistima.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.

Iz Auto-moto saveza Srpske podsjećaju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

(Srna)

PODIJELI