Stanje na putevima – Kolovozi mokri i klizavi, na planinama poledica

0
432

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su mokri i klizavi, a na dionicama preko planinskih predjela ima snijega i poledice.

U kotlinama i duž riječnih tokova smanjena je vidljivost zbog magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske napominju da je zimska oprema zakonski obavezna do 15. aprila.

Zbog sanacije odrona na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu E-661 Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji izmijenjen je režim saobraćaja.

Na magistralnom putu, na dionici Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, vozi se jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova, izmijenjen je režim sabraćaja na magistralnom putu M-4, dionica Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom i biće regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je izgradnja i provođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa iz AMS upozoravaju vozače da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta M-4 Čelinac-Kotor Varoš.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, zbog aktiviranja klizišta saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova u tunelu “Vranduk”, na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu Šamac-Domaljevac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima u BiH nema zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srna)

PODIJELI