Stanje na putevima: Magla mjestimično smanjuje vidljivost

0
269
AMSRS

Magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Prijedora, Gradiške, Mrkonjić Grada, Foče i romanijske regije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zastoja i posebnih ograničenja na putevima u Srpskoj i Federaciji BiH nema.

Zbog izgradnje distributivnih cjevovoda vodovodne mreže od danas do 23. avgusta biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Polje-Brod, u opštini Brod.

U toku je deminiranje na lokalitetima Deponija pijeska “Vijuš” i “Donji Klakar pet”, zbog čega dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Šamac, u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, u opštini Brod dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dijelu auto-puta E-661 Gradiška-Banjaluka, u mjestu Glamočani, do 15. avgusta trajaće sanacija klizišta.

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog izgradnje istočnog tranzita u Banjaluci, obustavljen je saobraćaj u Krfskoj ulici, na dijelu od Ulice cara Lazara do Ulice patrijarha Arsenija Čarnojevića.

Saobraćaj je obustavljen i u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice rakovačkih rudara prema Motikama, i to do 15. oktobra od 8.00 do 18.00 časova.

U toku je rekonstrukcija lokalnih puteva u opštini Donji Žabar, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu, na dionici Obudovac-Lončari.

Zbog saobraćajne nezgode otežano se saobraća na magistralnom putu Jablanica-Mostar, kod tunela Grabovica.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk dva, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na auto-putu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever. Vozila će u dužini od dva kilometra saobraćati dvosmjerno.

Na relaciji Sanski Most-Prijedor-nacionalni park Kozara-Ključ-Mrkonjić Grad-Jajce danas od 10.00 do 17.00 časova kretaće se kolona oldtajmer vozila u redovnom režimu saobraćaja.

Na graničnim prelazima Brod i Gradiška pojačan je saobraćaj na ulazu u BiH, na prelazima Deleuša, Izačić, Doljani, Hum i Velika Kladuša na izlazu.

Na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas se očekuju veće gužve i duga čekanja na prelazak granice.

Zbog bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

(Srna)

PODIJELI