Stanje na putevima – Magla na području gornjeg Podrinja

0
528

U većem dijelu Republike Srpske kolovozi su pretežno suvi, a na području gornjeg Podrinja magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U jutarnjim časovima mjestimično zaleđenih lokaliteta ima u višim predjelima i preko prevoja, na prilazu tunelima, preko mostova i nadvožnjaka.

Oprez je neophodan na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina jer je izražena opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na dionicama Kneževo-Ugar, Sarajevo-Foča i Višegrad-Ustiprača-Rogatica.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj je potpuno obustavljen, zbog sanacije odrona i preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica.

Zbog rekonstrukcije rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene” do sutra u vremenu od 7.30 do 17.00 časova biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluk do 30. aprila izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani.

I na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, a obavezno je poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj je usporen zbog sanacije klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja u Banjaluci na pravcu od pijace do Rebrovca, kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika. Izmjena će trajati do 31. marta.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

U Federaciji BiH kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a niska temperatura pogoduje formiranju poledice.

Magla smanjuje vidljivost na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Zenica-Doboj, Tuzla-Orašje i Orašje-Odžak.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu “Vranduk”, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila potpuno je obustavljen na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.

(Srna)

PODIJELI