Stanje na putevima – Mjestimično vlažni kolovozi, poledica u višim predjelima

0
263

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a poledica je moguća naročito u višim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog sanacije odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, i preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica, preko Manjače.

I na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona.

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Saobraćaj je izmijenjen i zbog sanacije klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka do 30. aprila je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani.

I na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, a obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj je usporen zbog sanacije klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja u Banjaluci na pravcu od pijace do Rebrovca, kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika. Izmjena će trajati do 31. marta.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

Magla jutros smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na putevima uz rijeke Bosnu, Vrbas i Drinu, kao i putevima Čapljina-Studenci i Stolac-Neum.

Kolovozi su suvi i mjestimično vlažni, a poledica je moguća na zasjenjenim dijelovima puteva preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima.

Odroni su učestali na brojnim dionicama.

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase, a alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila potpuno je obustavljen na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here