Stanje na putevima – Na prevoju Morine saobraćaj obustavljen zbog smetova

0
236

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ na većini puteva odvija redovno, mjestimično po vlažnim kolovozima, dok je na regionalnom putu Ulog-Klanci na prevoju Morine, privremeno obustavljen saobraćaj zbog snježnih smetova.

Zbog niske jutarnje temperature, vozačima se skreće pažnja na moguću poledicu, posebno u višim planinskim predjelima i preko prevoja, gdje na kolovozu mjestimično ima i ugaženog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a u kotlinama i duž riječnih tokova vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Sijeračke stijene, doći će do izmjene saobraćaja na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina u vremenskom periodu od 7.30 do 17.00 časova.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se na magistralnom putu Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija dvosmjerno.

U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na izgradnji mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

Zbog izvođenja radova na izgradnji pješačke staze, na regionalnom putu Obudovac-Lončari, dolaziće do izmjene saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

U FBiH, na širem području Bugojna, Kiseljaka, Sarajeva i Goražda pada slab snijeg koji se ne zadržava na kolovozu.

U ostalim krajevima FBiH ovoga jutra saobraćaj se odvija po vlažnom ili mokrom kolovozu.

Mjestimična poledica moguća je na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, gdje na pojedinim dionicama ima i zaostalog snijega, a vozači se upozoravaju i na povremeno jače udare vjetra u jugozapadnim krajevima.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here