Stanje na putevima: Nema gužve u saobraćaju

0
366
AMSRS

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros nema gužve, vremenski uslovi su povoljni za odvijanje saobraćaja, a na graničnim prelazima Donja Gradina i Izačić pojačana je frekvencija vozila prema Hrvatskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, vozačima se skreće pažnju na mogućnost sitnijih odrona na kolovoz.

Iz AMS-a vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu i obavezno poštivanje privremene saobraćajne signalizacije na putevima na kojima se izvode radovi.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta u Glamočanima, te zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”, kao i na dionici magistralnog puta Јohovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Јohovac do petlje Rudanka.

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen na putevima na području opštine Modriča, dionicama magistralnih puteva Modriča-Vukosavlje, Kotor Varoš-Obodnik, Polje-Brod, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Bileća-Podosoje, Doboj-Poljice, te na regionalnim putnim pravcima Obudovac-Lončari i Šekovići-Caparde.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike.

Zbog pokretanja klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Do kraja ovog mjeseca u Banjaluci će biti izmijenjen saobraćaj zbog radova u Njegoševoj ulici, na raskrsnici sa Kupreškom ulicom.

Tokom ljetnog perioda, odnosno do 2. septembra, u Banjaluci će svake subote od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać, biti pretvorena u pješačku zonu.

Na području FBiH zbog sanacionih radova na autoputu Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Radovi su za danas najavljeni i na magistralnom putu Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez. Vozila će do 18.00 časova, na ovoj lokaciji saobraćati naizmjenično, jednom trakom, tako da se očekuju gužve i duža zadržavanja.

U toku su radovi i kroz tunel Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, gdje vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom.

Zbog povremeno pojačanog saobraćaja tokom dana na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putema Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Na dionici Јablanica-Prozor-Livno-Drvar-Bosanski Petrovac-Sanski Most danas će se kretati kolona oldtajmer vozila.

(Srna)

PODIJELI