Stanje na putevima – Nesmetano odvijanje saobraćaja

0
423

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija nesmetano, a dužih zadržavanja nema ni na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog sanacije odrona, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

Zbog deminiranja terena na radilištima Klakari Donji osam, 13 i 14 u opštini Brod biće povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac saobraća se jednom trakom
zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Banjaluci će, zbog radova na novoj kolovoznoj konstrukciji, svaki dan od 7.00 do 18.00 časova biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u Ulici Trive Amelice, na dijelu od Ulice Mladena Stojanovića do Ulice kralja Petra Drugog.

Režim saobraćaja izmijenjen je, zbog izgradnje kružne raskrsnice, na dionici regionalnog puta Banjaluka/Rudarska/-Stari Majdan i na spoju ovog puta i ulica Momčila Popovića i Jovana Raškovića.

Saobraćaj je zabranjen svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci, osim vozilima stanara.

Zbog radova u tunelu “Vranduk dva”, na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Za danas su od 11.00 do 15.00 časova najavljene povremene kraće obustave saobraćaja u mjestu Potpeć, na magistralnom putu Šićki Brod-Srebrenik, zbog minerskih radova.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase, a alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog radova u Hrvatskoj zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor, a prelazak je omogućen pješacima i biciklistima.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Iz Auto-moto saveza Srpske podsjećaju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

(Srna)

PODIJELI