Stanje na putevima – Oprez! Klizavi kolovozi i poledica

0
485

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a poledica je moguća u višim planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog jutarnje magle, posebno na području Doboja.

Vidljivost je zbog magle smanjena i na putnim pravcima Sarajevo-Zenica, Kaonik-Kiseljak-Kobiljača i Žitomislići-Doljani.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog sanacije odrona na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, izmijenjen je režim saobraćaja i vozila se propuštaju naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se odvija usporeno zbog sanacije klizišta.

Režim saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka/Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš, a zbog sanacije klizišta i na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka.

Zbog izgradnje i sprovođenja privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac, zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U Banjaluci je zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-4, dionica Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica ulica Bulevar srpske vojske, Bulevar vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika.

Saobraćaj je zabranjen i svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase, zbog rekonstrukcije mosta, a alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, zbog radova u tunelu Vranduk.

Radovi su u toku i u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta Duboki Potok-Srebrenik, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.

(Srna)

PODIJELI