Stanje na putevima: OPREZ – Mokri kolovozi i magla

0
431

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a vidljivost je zbog jutarnje magle mjestimično smanjena u kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko planinskih prevoja, te na području Banjaluke, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka do 31. decembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš, zbog radova.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova od ponedjeljka do subote saobraćaj se, zbog radova,
obustavlja desetak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom.

Radnim danima, od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, biće polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko, u mjestu NP Sutjeska-Priboj, opština Foča.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji devet i 13/ od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta i propuštan 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Na regionalnom putu Lopare-Priboj, zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Magla smanjuje vidljivost i u Federaciji BiH, posebno u višim planinskim predjelima, preko prevoja Makljen na putu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Za danas je najavljen početak deminerskih radova na dionici magistralnog puta Donji Vakuf-Jajce /Skela, na ulazu u Jajce/, zbog čega će od 8.00 do 16.00 biti povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije mosta obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, na ulazu u Bugojno. Za vrijeme radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Novi Grad-Dvor.

(Srna)

PODIJELI