Naslovna RS/BiH RS Stanje na putevima: Oprez zbog poledice

Stanje na putevima: Oprez zbog poledice

0
311
Niska temperatura vazduha jutros pogoduje formiranju poledice na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, pa se vozačima savjetuje pojačan oprez, posebno na dionicama u višim predjelima, na prilazima tunelima i preko mostova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Magla smanjuje vidljivost na području Semberije i romanijske regije, te na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica, Olovo-Tuzla, Tuzla-Doboj i Modriča-Gradačac-Brčko, dok na području Hercegovine pada slaba kiša.
Na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj na petlji “Mahovljani”, te na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.
Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, kao i kroz ulice Srpske vojske i 27. marta u Bijeljini.
Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.
Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.
U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.
Na području FBiH u toku je sanacija tunela Vranduk dva, kao i dva mosta na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put, dok se u suprotnom smjeru saobraća alternativnim pravcem.
Zbog sanacije mosta na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.
Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. I dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova u Hrvatskoj.
Na svim putnim pravcima vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zakonski obavezne zimske opreme.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games