STANJE NA PUTEVIMA: Put Brčko-Lončari u prekidu, BL-Jajce zatvoren za saobraćaj

0
2034

U prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Brčko – Lončari, u mjestu Krepšić, a saobraćaj je preusmjeren na regionalni put Brčko – Cerik – Lončari, tzv. malezijskim putem, ali se odvija otežano, jednom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu Bijeljina – Tuzla saobraćaj je obustavljen u mjestu Peljave, a saobraća se preko Tobuta i Priboja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Neprohodan je i regionalni put Doboj – Modriča u mjestu Vranjak. U prekidu je odvijanje saobraćaja i na regionalnom putu Doboj – Petrovo, a za saobraćaj se koriste lokalni putevi.

Na regionalnom putu Priboj – Lopare – Mačkovac – Piperi, zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica, saobraćaju samo putnička vozila.

Zbog odrona, i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje – Jažići – Jelašica – Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Lopare – Površnice.

Prema prikupljenim informacijama na putevima u Republici Srpskoj jutros se saobraća po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima.

Na dionicama u usjecima iz AMS upozoravaju na povećan broj odrona, a u kotlinama i duž rijeka magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Na magistralnom putu Doboj – Gračanica od sinoć se na području Stanić Rijeke u Federaciji BiH propuštaju vozila, ali i dalje se saobraća otežano jednom trakom.

Zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka /Lučina/, a podvožnjak na ulazu u Žepče još nije prohodan.

Na graničnim prelazima Nema zadržavanja./srna/

PODIJELI