Stanje na putevima: Saobraćaj bez zastoja, opasnost od odrona u usjecima

0
564

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća bez većih zastoja, uz povećanu opasnost od odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima zbog visoke dnevne temperature savjetuju da putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnijim poslijepodnevnim časovima.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, pa se vozači upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Johovac-Rudanka radi isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja koje će biti regulisane privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Deminiranje terena izvodi se na deminerskom radilištu “Klakari Donji 8, 13 i 14”, opština Brod, pa se saobraćaj privremeno obustavlja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na magistralnom putu Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaj na magistralnom putu Modriča 1-Modriča 2, kao i na regionalnom putu Bušletić-Modriča 2, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju navedenog magistralnog i regionalnog puta i Tarevačke ulice, dok je dionica Modriča 2-granica Republike Srpske, Ždreban, u potpunosti zatvorena za saobraćaj u zoni izvođenja radova, a vozila se preusmjeravaju kroz ulice Vojvode Putnika i Dositeja Obradovića.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa se vozači upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad, potpuno je obustavljen saobraćaj.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Iz sigurnosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(Srna)

PODIJELI