Stanje na putevima: Smanjena vidljivost u kotlinama zbog magle

0
139

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po pretežno vlažnim kolovozima, dok je ponegdje u kotlinama i uz riječene tokove smanjena vidljivost zbog jutranje magle.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog odrona, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na dionici regionalnog puta Gornji Podgradci-Mrakovica, na lokalitetu Vučjak, i na regionalnom putu Caparede-Šekovići u mjestu Željeznik.

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji i sprovođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Iz AMS vozače upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na izgradnji Male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično jednom trakom.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaj na dionici magistralnog puta Modriča jedan-Modriča dva, kao i na dionici regionalnog puta Bušletić-Modriča dva zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju tih puteva i Tarevačke ulice.

Dionica Modriča dva-granica Republike Srpske /Ždreban/ u potpunosti je zatvorena za saobraćaj u zoni izvođenja radova, a vozila se preusmjeravaju kroz ulice Vojvode Putnika i Dositeja Obradovića.

Deminiranje terena u toku je na radilištu “Klakari Donji 8, 13 i 14”, opština Brod, zbog čega su aktuelne privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje pješačke staze, na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari naajvljene su izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci zbog izlivanja vode na kolovoz, saobraćaj je obustavljen.

U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlivanja vode neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.

Na području Federacije BiH, na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu “Vranduk dva”, na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, formiraju se duže kolone u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama Olovo-Kladanj i Srebrenik-Orašje /u tunelu Ormanica/, pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi su u toku i na pravcima Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, kao i u Ključu, Jajcu i Tasovčićima /Čapljina/.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Vrijeme zadržavanja na graničnim prelazima je često promjenljivo, pa iz AMS mole vozače za strpljenje.

Zbog bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here