Stanje na putevima – Vozači oprez! Klizavi i zaleđeni kolovozi

0
469
Ilustracija

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros zaleđeni i klizavi, ima i ugaženog snijega, a odvijanje saobraćaja je otežano na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Poseban oprez neophodan je na dionicama Sarajevo-Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa, Banjaluka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić, Karanovac-Kneževo-Ugar i Šipovo-Novo Selo.

Oprez je neophodan i na dionicama Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šujica.

Na dionicama Ripač-Vrtoče i Bosanski Petrovac-Drvar duva jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš.

Režim odvijanja saobraćaja do 30. aprila izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova radnim danima aktuelne su obustave saobraćaja do desetak minuta, i saobraćaj se propušta naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Preko planinskog prevoja Borova Glava /Šuica-Livno/ učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim časovima.

Na graničnom prelazu Gradiška na izlazu iz BiH čeka se oko 40 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srna)

PODIJELI