Starica nastradala u požaru u Gornjoj Mravici

0
402

Prnjavorska policija istražuje pod kojim okolnostima se, juče nešto poslije 10 časova, u vatrenu buktinju pretvorilo tijelo 86-godišnje Vasiljke Lepir, od čijih opekotina je ubrzo preminula.

 

Tragedija se dogodila u selu Gornja Mravica, u njivi nadomak kuće starice.

“Jedan od komšija, koji je kasnije i alarmirao vatrogasce, uočio je staricu kako pali travu. Oko pola sata kasnije zapazio je na njivi veliki dim i vatru, u kojem ležalo bespomoćno tijelo žene. Očito iz bojazni da da joj ne zahvati svega pedesetak koraka blizu kuću, očito je da se očajna starica uhvatila u neravnopravni koštac s vatrom. Nedaleko od nje pronađena je manja posuda za vodu. Najvjerovatnije je da se starica spotakla, odnosno posrnula, i ubrzo našla na zemlji u središtu vatre i dimne zavjese”, kazuje izvor Novosti upućen u ovu nesreću.

Ubrzo su pristigli vatrogasci i kola Hitne pomoći Doma zdravlja Prnjavor. Prizor je bio užasan. Praktično, vatra jedino nije bila zahvatila bočni dio noge na kojem je ležeći pronađena.

Mada je po dolasku vatrogasaca i medicinskog osobalja još davale znake života, kako nezvanično saznaju Novosti, starica je izdahnula u kolima pred vratima Hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja.

/Novosti/

PODIJELI