STARTUJE 21. MEĐUNARODNA ULIČNA TRKA

0
331

Međunarodna ulična trka “Prnjavor 2020”, čiji je domaćin Atletski klub /AK/ “Prnjavor”, biće održana danas uz posebne mjere zbog pandemije virusa korona.

Trka, koja je više puta odgađana zbog novonastale epidemiološke situacije, održava se povodom 24. marta – Dana opštine Prnjavor, a ove godine je dobila prestižni status pet zvjezdica.

“Nadamo se da ćemo organizacijom uspjeti da održimo uslove Evropske atletske asocijacije. Dobili smo podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opštine Prnjavor i Opštinskog štaba za vanredne situacije”, rekao je Srni predsjednik AK “Prnjavor” Željko Petrović.

On je naveo da će u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske biti ispoštovani predviđena distanca između učesnika i nošenje zaštitnih maski.

“Žao nam je što ovaj put na stazi nećemo vidjeti Kenijce i Etiopljane jer bi oni po povratku u svoje zemlje morali ići u karantin na 15 dana, ali ćemo uprkos tome imati kvalitetnu trku uz nastup najboljih atletičara iz Srbije, Hrvatske i BiH”, istakao je Petrović.

On je zahvalio timu AK “Prnjavor” koji je i u ovom spacifičnom vremenu uspio organizovati 21. Međunarodnu uličnu trku, kao i zlatnom sponzoru preduzeću “Komerc Mali” iz Prnjavora.

Prve trke u kojima će nastupiti cicibani, učenici osnovnih i srednjih škola počinju u 13.50 časova, a početak glavne međunarodne trke predviđen je u 14.30. časova.

/Srna/

PODIJELI