Staša Košarac: Novi Savjet ministara ubrzaće rješavanje spornih pitanja

0
231

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac pozdravio je odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije da u dnevni red prve sjednice tog tijela uvrsti odluku o odobravanju sredstava za izgradnju graničnog prelaza Bratunac – Ljubovija kod mosta “Bratoljub”.

– Taj most je od vitalnog značaja za privredu i ljude tog kraja i nije bilo nijednog ozbiljnog razloga da BiH ne završi svoj dio posla, nakon što je Srbija prije tri godine izgradila most. Nažalost, u prethodnom sazivu Savjeta ministara nije bilo političke volje s jedne strane, dok predstavnici Srba nisu imali dovoljno političke snage da ubijede partnere u potrebu da se završi ovaj projekat – naglasio je Košarac.

On je ocijenio da u donošenju ove odluke, nakon tri godine nepotrebnog čekanja, ima mnogo simbolike.

– Očigledno je da će ovaj Savjet ministara ubrzavati procese i rješavati sporna pitanja, a izbjegavati svađe i konflikte s ciljem da se popravi život svih građana ove zemlje – naglasio je Košarac. Dodao je da na takvu orijentaciju novog saziva Savjeta ministara upućuje i sastanak Tegeltije sa predstavnicima udruženja poslodavaca Republike Srpske i FBiH.

– Evidentno je da će se mnogo više uvažavati stavovi poslovne zajednice, koja predstavlja ključni oslonac napretka i razvoja svakog društva – rekao je Košarac.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here