Stefanović: Uhapšeno 11 pripadnika najjače kriminalne grupe u Vojvodini

0
841

Policija je u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba na teritoriji Vojvodine zbog sumnje da su počinili više različitih krivičnih djela, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, prodaja narkotika, bjekstva iz zatvora, a zaplijenjena je veća količina oružja i municije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Govoreći o migrantima, napominje da se Srbija trudi da sa Evropskom unijom nađe rješenje za readmisiju, jer najveći broj migranta neće moći da dobiju azil.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je policija razbila najjaču kriminalnu grupu na sjeveru zemlje, u Vojvodini, koja stoji iza izvpšenja najtežih krivičnih dela, od ubistva do prodaje narkotika.

“Ove akcije potvrđuju da ne postoji kriminal koji će ostati nedotaknut i kriminalci koji mogu da se osjećaju sigurno u Srbiji”, rekao je Stefanović.

Kaže i da policija nema nikakvu zvaničnu informaciju od belgijskih organa u vezi sa nepravosnažnom presudom Veselinu Vukotiću, Božidaru Spasiću i Andriji Draškoviću.

Govoreći o situaciji sa migrantima, ministar Stefanović kaže da će državni organi u narednim nedeljama pokušati da migrante koji su u gradovima na najljepši način zamole da pređu u prihvatne centre.

Kaže da se Srbija trudi da sa Evropskom unijom nađe rješenje za readmisiju, jer najveći broj migranta neće moći da dobiju azil.

“Pokušaćemo da one koji su u centrima na najljepši način zamolimo da pređu u prihvatne centre”, rekao je Stefanović, ističući da razume zabrinutost ljudi za svoju bezbjednost, te da će se policija truditi da ne bude problema.

“Ne želimo da budemo nasilni prema tim ljudima, ali pokušavamo da ih ubijedimo da dolazi vrijeme kada više neće moći fizički da ostanu u centru grada. Čini mi se da uspjevamo da svakog dana sve veći broj migranta ubijedimo da im je bolje u privhatnim centrima”, rekao je Stefanović.

On je naveo da je angažovan veći broj policijaca u dijelovima grada gdje ima veći broj migranata, navodeći da vjeruje da će taj problem uskoro biti riješen.

Ministar je rekao da policija želi da taj posao obavlja civilizovano, jer migranti fizički odbijaju da uđu u autobuse i krenu u prihvatne centre.

“Policiji ostaje samo primjena fizičke sile, a tako bi došlo do povređivanja i reakcije migranta, shvatite kako bi to izgledalo kad bi se tukli na ulicama”, rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da je problem i “zeleni pojas”, odnosno teritorija u blizini granice sa zemljama EU, jer migranti žele da borave na području Subotice, s obzirom da im je to garancija da će brže preći u Mađarsku. Stefanović je istakao i dobru saradnju i pomoć susjednih zemalja po tom pitanju.

PODIJELI