Stevandić: Propao pokušaj makedonskog scenarija u RS

0
836

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić izjavio je u intervjuu za regionalnu TV da su dešavanja u NSRS u prethodna dva dana bura u čaši vode.

“U pitanju je pokušaj da se napravi nestabilnost. Mi smo to osujetili. Članovi opozicije, njih 25-26, su ispali nekulturni i smiješni jer su htjeli da opstruišu rad NSRS. Radi se o minornoj grupi u NSRS. Oni su misli da njih 25 može da se popne i kaže da mi ostali ne možemo raditi”, rekao je Stevandić.

Potpredsjednik Skupštine je naglasio da su pustili opoziciju da se popnu i uslikaju takvi kakvi jesu, te da preturaju po ličnim stvarima i foteljama poslanika.

“Propao je pokušaj pravljenja događaja kao u Ukrajini i Makedoniji, da se baca kamenje i da se tuče. Nama je dosta revolucija, mi treba da idemo evolucijom. Narod je tu da izabere”, rekao je Stevandić za regionalnu TVN1.

U Banjaluci je sinoć okončana redovna sjednica Narodne skupštine, kojoj nije prisustvovala opozicija.

Prethodno je opozicija blokirala rad Narodne Skupštine Republike Srpske, te je sjednica je nastavljena u maloj sali Skupštine. Policija je spriječila opozicionare da prisustvuju sjednici. Do blokade rada došlo je nakon što su sa dnevnog reda povučeni revizorski izvještaji.

(ATV)

PODIJELI