STIŽE 320 KOŠARKAŠA IZ 80 KLUBOVA: Prnjavor prestonica najboljeg basket turnira U BiH

0
364

Desetodnevnu manifestaciju posetiće više od 10.000 ljudi, a najava nastupa i ekipa izvan regiona.

PRNjAVOR će i ove godine biti prestonica najboljeg basket turnira 3 na 3 u Republici Srpskoj i BiH, u organizaciji Međunarodne košarkaške federacije Fiba. Seniorski pobednik turnira u Prnjavoru, kojeg je Fiba drugu godinu zaredom nagrađuje “satelit” statusom, osim bogate novčane nagrade, stiče i pravo nastupa na Čelendžer turnira u Rigi (Latviji), sa najboljim evropskim ekipama i nagradnim fondom od 32.000 dolara.

Ono što nadmetanje baskeatša u Prnjavoru čini najkavalitetnijim i najmasovnijim je činjenica da će sem satelit turnira, šansu da se iskažu istovremeno imati i domaće ekipe. Reč je o ligi RS, koja se od ove godine igra u 18 gradova Srpske.

Ljubiša Šikarac, član organizacionog odbora i predsednik 3 puta 3 Saveza Republike Srpske, ističe da prnjavorsku basket manifestaciju čini jedinstvenom i to što će, na Trgu srpskih boraca, ona trajati čak deset dana. Očekivanja su da će je propratiti više od 10.000 posetilaca iz Prnjavora i okoline.

-Očekujemo učešće čak oko 80 ekipa sa više od 320 igrača. Osim ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja regiona, već imamo najavu dolaska iz Španije i Belgije. Reč je o profi košarkašima, a ostale prijave se odnose na ligaše RS koji, takođe, imaju šansu da se iskažu na spektaklu u Prnjavoru-najavljuju Šikarac.

Dani košarke u centru grada pod Ljubićem i Motajicom, pod zvaničnim nazivom “Vivia 3 puta 3“ održavaju sa ovdašnjom kompanijom “Leburić komerc-Fortuna” kao generalnim sponzorom, uz pokroviteljstvo opštine i pomoć mnogobrojnih privrednika i kolektiva.

TRADICIJA

BASKET turnir u Prnjavoru ima 23-godišnju tradiciju, a uz reputacije izuzetnog kvaliteta i masovnosti, igra se na najvišem profesionalno-tehničkom nivou, od podloge, koša, montažnih tribina do semafora. Turnir počinje 12. jula, sa mlađim kategorijama, dok će se profesionalci nadmetati od 18. do 21. jula, sa završim mečevima svih kategorijama.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here