Stiže zahlađenje u BiH, moguć i slab snijeg

0
419

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) saopštio je da je došao kraj natprosječno toplom i stabilnom vremenu u Bosni i Hercegovini.

Od utorka do četvrtka u Bosni i Hercegovini prognozira se oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Na visokim planinama moguć je i slab snijeg. U petak i za dane vikenda očekuje se stabilizacija vremenskih prilika. Na jugu Hercegovine prognozira se pretežno vedro, a u Bosni pretežno oblačno s maglom u prijepodnevnim satima.

Temperature vazduha će opadati tokom sedmice. U prvom dijelu sedmice, jutarnje temperature kretaće se od pet do deset u Bosni, a u Hercegovini do 14 stepeni Celzijusovih, a najveće dnevne temperature kretaće se između 14 i 19 stepeni u Bosni, u Hercegovini do 23. U nastavku sedmice, jutarnje temperature vazduha biće u rasponu od tri do devet stepeni, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih, a najveće dnevne od šest do 12 u Bosni, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Sljedeće sedmice, do 11. novembra prema raspoloživim sinoptičkim podacima očekuje se, uz blagi porast temeperature vazduha, povremena kiša koja bi trebalo da bude intenzivnija na jugu zemlje. U Bosni je tokom dana moguća magla i niska oblačnost.

Jutarnje temperature između sedam i 14 stepeni, a najviše dnevne u rasponu od 13 do 18.

(Agencije)

PODIJELI