Stojanović: Temperatura na KiM raste do tačke ključanja

0
791

Zamjenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je da bi Albanci trebalo već jednom da preuzmu odgovornost za bezbjednost Srba.

Osim toga, on je izrazio zabrinutost zbog najnovijih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji.

Stojanović je, gostujući u Dnevniku RTS, rekao da je atmosfera takva da mnogi radikalni elementi žele da podignu temperaturu do tačke ključanja.
Tada, prema njegovim riječima, ispaštaju oni najranjiviji, ljudi koji žive u naseljima poprilično udaljenim od većinskih srpskih opština.

“Mi smo slušali mnogo deklarativnih obećanja, ali rezultata nema i to je gorko iskustvo koje vučemo iz prošlosti. Mi sa budnom pažnjom pratimo i prilično smo zabrinuti jer nam se čino da se sve ovo zahuktava”, naveo je Stojanović.

Stojanović je naglasio da će u narednom periodu učiniti sve – alarmirati međunarodnu zajednicu, jer je njihova obaveza da stvore relativno pristojne uslove za život.

“Ono što nas život uči posljednjih 15 godina jeste da se na Kosovu malo šta dešava slučajno, bez nekog plana ili pozadine”, rekao je Stojanović i podsjetio da su Srbi napadani od 2000. godine kako bi odustali od svog prostora.

Sada, u svjetlu političkih dešavanja u Prištini, jedan dio onih koji uvijek mrze Srbe pokušavaju da iskoriste momenat da dođu do itekako vredne srpske imovine, kazao je on.

Govoreći o sastanku srpskih predstavnika sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, Stojanović je rekao da im je nešto obećano ali da su i do sada obećavali.

“Tražili smo veći broj policajaca, da se zaposle policajci u Klini, da se povećaju bezbjednosni uslovi, tražili smo video nadzor…”

Stojanović je istakao da Albanci treba već jednom da preuzmu odgovornost za bezbednost Srba i da prestanu da traže izgovore za nepronađene počinioce.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here