STRADALI U NERETVI: OPROSTILI SE PREKO DRUŠTVENIH MREŽA KAO DA SU ZNALI ŠTA IH ČEKA

0
921

 

Za Tenu, Domagoja, Antonia i Vjekoslava, četvoro studenata mostarskog Univerziteta iz Slavonije, put kući na božićne praznike se pretvorii u put bez povratka, piše Večernji list BiH.

Jedini preživjeli, Stjepan, u nevjerici je juče u mostarskoj bolnici iščekivao da se na vratima pojavi četvero njegovih saputnika i prijatelja koji su svoje mlade živote okončali u hladnoj Neretvi.

Ana i Vjekoslav u vezi su još od 2010. Dvoje mladih Vinkovčana inače su bili iz susjednih sela, Antonija iz Momleta, a Vjekoslav iz Donjeg Novog Sela, zajedno su provodili ljetovanja, proslavljali nove godine, studirali daleko od kuće, u drugoj državi i na kraju zajedno otišli u neki drugi, bolji svijet. Domagoj, Đakovčanin, sudeći po profilu na FB, zavolio je grad na Neretvi i Stari most na kojem se i fotografisao s majkom. “Majka je besmrtna ljubav, ljubav koja nema usporedbe, ona kojoj donosiš svoje nevolje i kojoj je uvijek stalo. Majke su sve to i još mnogo toga”, napisao je Domagoj uz fotografiju s majkom. Ono što je sve ostavilo u šoku je fotografija koju je veče prije nesreće postavio jedan od njegovih prijatelja, a na kojoj je i Domagoj. Komentar uz fotografiju je “..nikad zbogom, samo doviđenja.. “.

Domagoj je sa Stjepanom prije nepuna dva mjeseca posjetio i Trogir, prijatelji su se fotografisali uz brodice. Uživali su u studentskim danima. Đakovčanka Tena jedva je čekala krenuti kući za praznike. Iako je uživala u Hercegovini, rado se vraćala svojoj Slavoniji. Dan prije pogibije Tena je na Facebooku napisala kako se osjeća sretno jer putuje za Đakovo. Put koji se na kraju pokazao kao put bez povratka.

večernji.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here