Strane trupe treba da odu iz Sirije

0
390
zrael i Rusija zajedno će raditi na obezbjeđivanju odlaska stranih snaga iz Sirije, rekao je danas izraelski premijer Benjamin Netanjahu po povratku iz posjete Moskvi.

Netanjahu kaže da je tokom susreta sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom iznio jasan stav da će Izrael nastaviti sa udarima na položaje Irana i libanskog Hezbolaha u Siriji.

“Predsjednik Putin i ja smo se saglasili da je zajednički cilj uklanjanje stranih snaga iz Sirije koje su tamo došle nakon izbijanja građanskog rata. Saglasili smo se da oformimo zajedničku radnu grupu koja će zajedno sa drugima raditi ka ostvarenju ovog cilja”, naglasio je Netanjahu.

Pošto su snage sirijskog predsjednika Bašara al Asasada nadjačale opoziciju, Izrael je izrazio zabrinutost da bi njegova pojačanja iz Irana i libanske militantne organizacije Hezbolah mogla ostati u Siriji kako bi formirali novi front u borbi protiv jevrejske države.

Izrael je izvršio više stotina udara na iranske vojne ciljeve i položaje Hezbolaha u Siriji. Ove operacije Rusija je uglavnom ignorisala.

PODIJELI