Strateg HDZ-a: Prnjavor je podvala, taj Vasić je dobio 300 glasova!

0
854
Zaključili smo da je 5+ znak izvrsnosti i da niko ne može polagati pravo na to. Velika je podvala medija koji su to pokušali da izjednače s programom kandidata Vasića iz Prnjavora.

To je deplasirano, to je čista propaganda. HDZ ima najbolji program otkad postoji ta stranka. Izvjesni Vasić je dobio 300 glasova na svom programu, a HDZ će na svom dobiti milion i dvjesto hiljada.

Zoran Tomić redovni je profesor Sveučilišta u Mostaru, dekan Filozofskog fakulteta i jedan od najiskusnijih stručnjaka za izborne kampanje u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Od 1996. kad se vratio sa specijalističkog studija u SAD-u vodio je 30 kampanja u regiji, od općinskih do predsjedničkih i europskih izbora.

Rekao je to u intervju za “Jutarnji list” Zoran Tomić, savjetnik za strategiju HDZ-a, inače   redovni profesor Univerziteta u Mostaru, dekan Filozofskog fakulteta i jedan od najiskusnijih stručnjaka za izborne kampanje u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Tomić je kreirao I kampanju Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

– Kada smo radili program HDZ-a, detektpvali smo 18 tema koje su nam važne, ali znali smo da ne smijemo imati više od sedam. Poslije istraživanja zaključili smo da smu nam ključne točke gospodarstvo,  zapošljavanje, socijalna Pravda. Za rast gospodarstva i zapošljavanja nužno je mijenjati zakone pa je četvrta točka pravna sigurnost. Peta točka je društvo, u kojem je kultura, obrazovanje, sport, mladi, rekao je Tomić.

Dodao je da je šesta tačka trebala biti standard građana, ali da šest tačaka nije dobro za brendiranje kampanje.

“Zato smo rekli: idemo staviti pet plus jedan. Dvadesetak dana smo raspravljali o tome. Onda smo došli da je to pet plus H, i konačno pet plus Hrvatska”, rekao je Tomić.

Lider  HDZ-a Tomislav Karamarko izborni program svoje partije najavljivao kao spektakularan plan oporavka zemlje, ali su hrvatski mediji kada je objavljen otkrili da je  program pod imenom 5+, na prošlogodišnjim izborima u Republici Srpskoj predstavio profesor Mile Vasić, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Sličnost HDZ-ovog programa sa platformom koju je postavio Vasić ne prestaje samo na imenu platforme. Vizualni identitet upadljivo je sličan: i na jednom i na drugom dominira broj 5, pozadina je plava, a tu su i boje državne zastave samo su, naravno, drugačije poredane”, objavili su mediji.

nezavisne

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here