Stravično ubistvo kod Konjica/Poznat identitet: U toku potraga za ubicom iz Banjaluke

0
492

U mjestu Podorašac kod Konjica jutros je u 7.30 sati muškarac E. G. (43) iz Banjaluke, nastanjen u Konjicu, počinio stravično ubistvo.

Kako je za Avaz.ba potvrdio portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić, E. G. je hladnim oružjem ubio S. S. (39), nakon čega je pobjegao.

U Konjicu trenutno traje operativna akcija policije u potrazi za počiniocem ovog stravičnog djela. Na licu mjesta traje uviđaj koji obavljaju pripadnici Sektora kriminalističke policije PS Konjic.

Kako je za Avaz.ba potvrdio portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić, počinilac je Edin Gačić.

Gačić je nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, također Banjalučanina. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i u majku hladnokrvno ispucao dva hica, a zatim se udaljio.

Policija je ubicu uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here