Štrpci: U toku uređenje dvorišta Društvenog doma, ogledala sela (Foto)

0
1067

Iako već dugi niz godina živi u Čikagu, daleko od rodnih Štrbaca, Petar Gatarić je pokrenuo akciju uređenja dvorišta Društvenog doma u ovoj mjesnoj zajednici.

Akciju je podržalo i rukovodstvo opštine Prnjavor, na čelu sa načelnikom Darkom Tomašem, koji je takođe rodom iz Štrbaca. Poslove uređenja eksterijera oko Doma, koji je nekada bio simbol sela predvodi firma “Agroprom” u vlasništvu Nikole Vujasinovića.

-Tek smo počeli sa pripremama i uređivanjem, uklanjamo stabla koja su se osušila pa ćemo ih zamijeniti novim sadnicama, a planirana je i sadnja jablanova. Posla će biti mnogo, ali vjerujem da će i gospodin Gatarić i mještani biti zadovoljni konačnim izgledom ove površine, kazao je Vujasinović.

Petar Gatarić je stanovnicima ove mjesne zajednice poznat i od ranije po mnogobrojnim donacijama, kako ustanovama tako i pojedincima kojima je pomagao u razvoju njihovih djelatnosti.

Petar Gatarić

Mještani Štrbaca imali su samo riječi hvale i pozitivne komentare na pomenutu aktivnost, a s obzirom da se u sklopu kompleksa dvorišta Društvenog doma nalaze i spomenici borcima proteklog i Drugog svjetskog rata, uređena površina u samom centru sela imaće još veći značaj.

/Marijan Popadić/prnjavorlive.info/

PODIJELI