SUD ĆE ODBITI UPIS NOVOG DIREKTORA DOMA ZDRAVLJA PRNJAVOR?

0
192

Na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor, održanoj 29.06.2021. godine, načelnik opštine, Darko Tomaš govorio je o nezakonitostima prilikom razrješenja i imenovanja direktora JZU Doma zdravlja Prnjavor. Za manje od mjesec dana, upozorenja su se pokazala kao tačna.

„Jedno od upozorenja bilo je da je za razrješenje i imenovanje direktora prethodno neophodno pribaviti saglasnost resornog ministarstva. Juče sam došao u posjed dokumenta gdje je Okružni privredni sud dostavio Zaključak kojim nalaže da se dostave neophodne saglasnosti, inače će odbaciti zahtjev za promjenu lica ovlašćenog za zastupanje u sudski registar. Obzirom da Skupština takvu saglasnost nije ni tražila, nema tog ministra i ministarstva koje može izdati naknadnu saglasnost”, rekao je načelnik opštine Darko Tomaš.

Dodao je da je ovo pokazatelj kako radi SDS i nova skupštinska većina: nezakonito, netransparentno i na štetu građana. „Ovaj put na štetu pacjenata i zaposlenih u Domu zdravlja, ali i na štetu DNS-a kao svojih koalicionih partnera”, izjavio je Tomaš.

Takođe, on se osvrnuo i na činjenicu da je 15.07.2021. godine podnio zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine na temu: Trenutno stanje u preduzeću AD „Ribnjak“ Prnjavor i da rukovodstvo Skupštine do današnjeg dana nije ništa odgovorilo.

“Rukovodstvo Skupštine ne može odlučivati da li će biti ove Skupštine ili neće, oni samo mogu da odugovlače sa sazivanjem iste kao što i čine. To je nama, a i građanima jasan signal da bježe od te teme, da smo bili u pravu kada smo govorili da je “Ribnjak” jedna od tema zbog koje je pala većina i da je ovo pokušaj nove većine da zaštite interese svojih nalogodavaca i onih koji su uništili i ostala prnjavorska preduzeća. Mi im to nećemo dozvoliti” riječi su Tomaša na kraju današnje konferencije za medije.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here