Sunčana završnica zime: Proljeće donosi kišu i snijeg

0
546
Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinma i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

 

Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 4 do 9, a najviša dnevna temperatura od 15 do 20, na jugu do 22 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

w87311

Sutra sunčano vrijeme uz malu do umerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 15 do 20, ns jugu i sjeveru do 22 stepena.

Prvog dana vikenda očekuje se malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana porast oblačnosti. Krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme preovaladavat će u nedjelju. Tokom dana, kiša se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Do kraja dana, padavine se očekuju i ostalim djelovima. Najmanje padavina se očekuje u Hercegovini. Na planinama sa susnježicom ili snijegom.

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 stepeni. Tokom noći, osjetan pad temperatura zraka.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Dodatna stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast dnevnih temperaturnih vrijednosti ugodno će djelovati na većinu populacije.

Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će biti neuobičajeno toplo.

 

PODIJELI