Suosnivač Vocapa: Zakerberg trguje s privatnošću, izbrišite Fejsbuk

0
181
Suosnivač aplikacije Whatsapp Brajan Ekton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je pred studentima na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji kritikovao Facebook i druge tehnološke gigante poput Google, jer su previše fokusirani na profit, prenosi londonski San.

Ekton je 2014. godine prodao Facebooku svoj udio u Whatsappu za 14. milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmenu poruka.

Ekton je danas šef Signala, neprofitnog rivala Whatsappu, a direktora Facebooka Marka Zakerberga optužio je da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod.

Ovo je drugi put da Ekton poziva na brisanje Facebooka – to je uradio preko Twittera, gde je napisao “Vreme je #izbrišitefacebook” nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom Kembridž analitika, koja je neovlašćeno pristupila podacima 87 miliona korisnika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here