Suosnivači Instagrama napustili kompaniju

0
233

Suosnivači platfrome za dijelje slika Instagram Kevin Sistrom i Majk Kriger saopštili su da napuštaju kompaniju da bi “istraživali svoju radoznalost i kreativnost”. Društvena mreža Facebook kupila je Instagram 2012. godine za milijardu dolara u gotovini i akcijama, a sada ovaj servis ima više od milijardu korisnika.

BBC prenosi da su osnivači napustili kompaniju u vrijeme kada su postojale tenzije u odnosu sa rukovodstvom Facebook.

Popularnost Instagrama značajano je porasla u vrijeme kada upotreba osnovnih funkcija Facebooka stagnira. Zbog toga se društvena mreža našla pod pritiskom da izvuče što više novca od svojih korisnika dodavanjem novih funkcija.

Komentatori navode da je takav pristup protivan originalnom fokusu Instagrama na jednostavnost.

Sistrom i Kriger pokrenuli su veb-sajt za razmjenu slika 2010. godine i nastavili da upravljaju ovim servisom nakon što ih je kupio Facebook.

“Sada smo spremni za novo poglavlje. Gradnja novih stvari zahtijeva korak unazad, razumijevanje onoga što nas inspiriše i povezivanje toga sa onim što je potrebno svijetu. To je naš plan”, saopštio je Sistrom.

Direktor Facebook Mark Zakerberg saopštio je da Instagram odražava “kombinovane talente” svojih osnivača i da je mnogo naučio od njih u prethodnih šest godina.

Sistrom i Kriger, koji su u tridesetim godinama, upoznali su se tokom studiranja na Univerzitetu Stenfrod. Oni su 2010. godine napravili aplikaciju Instagram”samo za telefone iPhone, a inspirisale su ih stare polaroid fotografije.

Instagram je imao oko 30 miliona korisnika 2012. godine, kada ih je kupio Facebook.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here