Sutra počinje festival dječijeg stvaralaštva Srpske

0
1689

U Mrkonjić Gradu sutra počinje Šesti festival dječijeg dramskog stvaralaštva Republike Srpske “Septembarski dječiji susreti u Mrkonjić Gradu” koji će trajati do 18. septembra.

Za takmičarski dio festivala odabrane su predstave: “I djevojčice igraju fudbal” u izvođenju nevladine organizacije “Milenijum” iz Srpca, “Mala princeza” Dramske scene SPDK “Prosvjeta” iz Prnjavora, “Mačak u čizmama” Dječije dramske kreativne radionice Narodne biblioteke iz Kozarske Dubice, “Začarana princeza” Zvorničkog dramskog pozorišta i “Ježeva kućica” Dječijeg dramskog studija iz Mrkonjić Grada.

Direktor Festivala Dubravka Nikolić rekla je da je ova manifestacija postala prepoznatljiva u Republici Srpskoj.

“Festival razvija ljubav djece prema kulturi, pozorištu i umjetnosti uopšte”, istakla je Nikolićeva.

Posljednjeg dana festivala žiri će proglasiti pobjednike i biće dodijeljeno šest nagrada – za najboljeg glumca, režiju, scenografiju, kostim, dramski tekst i glumačku budućnost.

U okviru Festivala biće održani okrugli stolovi i radionice “Značaj dramske sekcije za obrazovno-vaspitni proces” i “Tipovi komedije del arte”.

Organizator festivala dječijeg dramskog stvaralaštva je mrkonjićko Gradsko pozorište, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. /SRNA/.

PODIJELI