Sutra pred odbornicima odluka o kreditu od 7.000.000 KM

0
555

Pred odbornicima Skupštine opštine Prnjavor sutra će se naći odluka o kreditnom zaduženju ove opštine u iznosu od 7.000.000 KM.

Kreditna sredstva bi, kako je navedeno u odluci, bila iskorištena za refinansiranje neisplaćenog dugoročnog duga u iznosu od 5.533.227 KM i za finansiranje kapitalnih investicija u narednoj godini u iznosu od 1.466.772 KM.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je namjera da se zatvori četiri ili čak pet kredita koji su podignuti ranije, po nepovljnijim uslovima i većim kamatnim stopama.

“Jedan od razloga za podizanje novog kredita je neracionalna odluka prethodne vlasti, koja je kompletne otplate prebacila u 2018. i 2019. godinu, a drugi razlog jesu tržišni uslovi, koji dozvoljavaju da se kredit može plaćati i po znatno nižim kamatnim stopama nego ranije”, naveo je Tomaš.

Tomaš je, govoreći o utrošku 1,4 miliona KM za kapitalne investicije, naglasio da će na sjednici Skupštine opštine biti utvrđen plan kapitalnih investicija za narednu godinu, što znači da će ova sredstva biti namjenski potrošena.

Iz opozicionog SDS-a ranije su rekli da odluku o kreditnom zaduženju smatraju neracionalnom.

“Srpska demokratska stranka izražava zabrinutost za ovu namjeru i smatra da je naša opština kreditno prezadužena”, saopštili su tada iz SDS-a.

Na sutrašnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor, između ostalog, naći će se i nacrt Programa rada Skupštine za narednu godinu, kao i prijedlozi razrješenja vršilaca dužnosti i imenovanja članova Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja i Centra za socijalni rad.

Sjednica počinje u 9.00 časova.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here