Sutra u Domu omladine “Evropska noć istraživača”

0
467

“Evropska noć istraživača” – najveća i najzabavnija manifestacija koja promoviše nauku i istraživački rad u Evropi, biće održana sutra u banjalučkom Domu omladine.

Koordinator ove manifestacije Marija Šobot Babić naglasila je da je zadatak “Evropske noći istraživača” istaći relaciju između kreativnosti i nauke.

Babićeva je rekla Srni da će uz Dom omladine, događaji biti organizovani i u Muzeju savremene umjetnosti, Muzeju Republike Srpske, Dječijem pozorištu Srpske, Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske i u Tehničkoj školi.

“`Evropska noć istraživača` predstavlja priliku za susret i upoznavanje sa izuzetnim ljudima koji su aktivni u oblastima nauke, tehnologije, preduzetništva, umjetnosti i matematike”, navela je Babićeva.

Ona je dodala da su projekti poput “Evropske noći istraživača” od izuzetnog značaja za popularizaciju nauke pred širom javnošću, a posebno među djecom i mladima na čiji će svakodnevni život savremena naučna i tehnološka dostignuća imati sve veći uticaj.

Ceremonija otvaranja manifestacije biće upriličena u 17.00 časova u banjalučkom Domu omladine.

Pokrovitelj manifestacije je grad Banjaluka i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here