Švajcarski novinar razbijesnio Federera slikom Grete Tunberg

0
525
Jedna švajcarska televizija napravila je skandal Rodžeru Federeru tokom humanitarne večere u Australiji, pritiskajući ga da govori o klimatskim promjenama uz pokazivanje fotografije Grete Tunberg, poznate aktivistkinje.

Nije imao lijepo iskustvo Federer sunarodnicima sa televizije RTS, koji su željeli da ga intervjuišu i postave nekoliko škakljivih i provokativnih pitanja. U društvu Nika Kirjosa, Federer je bio dio velike aukcije za prikupljanje novca, koji će pomoći ugroženima od požara u Australiji.

Odigrao je revijalni set sa Kirjosom, a švajcarski novinari su mu prišli i jedan je nosio sliku 17-godišnje Grete. Iako nije imao dozvolu i ugovoren intervju, pokušao je da izvrši pritisak na Rodžera da govori, što je izazvalo ljutitu reakciju Rodžera.

Poznato je da se svi intervjui sa njim unaprijed zakazuju i reagovala je PR služba, zajedno sa menadžerom, Federer se pobrinuo da se snimci ne emituju, prenosi Telegraf.

Štaviše, čak se razmatralo povlačenje akreditacija za ovaj medij, ali je to Federer spriječio, tvrdeći da ne želi da kazne novinare koji nisu krivi zbog nečega što im je naređeno da urade. U svakom slučaju, ovo neće biti velika briga za Švajcarca, mnogo veći mu je problem ispadanje sa Australijan opena.

PODIJELI