Sve manje gimnazijalaca, ekonomista najviše

0
640

Prema podacima prnjavorske Gimnazije, ove godine je upisano jedno odjeljenje manje od planiranih četiri. Slobodnih mjesta u prvim razredima bilo je 98, a popunjeno je tek šezdesetak. 

Manje učeniika od planiranog broja upisano je i u prvi razred JU Srednjoškolski centar “Ivo Andrić” Prnjavor. Mjesta je bilo za 264. učenika, prve razrede upisao je 201. učenik.
Najviše učenika u 2017/2018. školskoj godini opredijelilo se za ekonomski smijer, dok je zanimanje poljoprivrednog tehničara, mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje, tehničara za obradu drveta izabralo po 24 učenika.

Za smijer prehrambeni tehničari odlučilo se 19 učenika, dok je zanimanje poslovno-pravnog tehničara izabralo 18 budućih srednjoškolaca.

U trgovačku školu trećeg stepena upisano je 15 školaraca, automehaničara 12, a isti broj odlučio se za zvanje obrađivača metala rezanjem.

Iako su zanimanja bravara i varioca tražena kod poslodavaca, ona nisu privukla veliku pažnju dojučerašnjih osnovaca, pa se po 9 njih odlučilo za pomenuta zanimanja.

Planom i programom bilo je predviđeno da smjer stolara upiše 24 učenika, ali za ovo zanimanje nije bilo zainteresovanih.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here