Sve spremno za 24. Međunarodnu uličnu trku “Prnjavor 2023”.

0
304

U nedjelju, 2. aprila, sa početkom u 12:00 časova, na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru će se održati Međunarodna ulična trka “Prnjavor 2023.” u organizaciji Altletskog kluba Prnjavor.

Predsjednik kluba, Željko Petrović, rekao je za Radio Prnjavor da će ove godine biti održane 24 trke, od preškolskog uzrasta, cicibana i cicibanki, koji trče na 100 metara, do seniorskih do 5.000 metara.

“Moram istaći da se svako ko želi učestvovati u trci, može prijaviti na licu mjesta i to besplatno, svi sa područja naše opštine mogu učestvovati” kazao je Petrović.

Dodao je da AK “Prnjavor” ove godine obilježava trideset godina od osnivanja i da je povodom tog jubiljeja značajno uvećana i startna lista, te da se nakon pauze zbog korone, u trku vraćaju i takmičari iz Etiopije i Kenije.

“Prvi put nam ove godine dolazi i takmičar iz Gane, iz Mađarske nam dolazi čitav tim, iz SAD-a tri takmičara, zatim tu su i takmičari iz Austrije. Učestvovaće i dio reprezentacije iz Srbije, Hrvatske, iz Slovenije i njihov reprezentativac, Jan Kokalj, a imamo učesnika i iz Bjelorusije, koji  prvi put učestvuje na utrci, tako da će ove godine biti najbogatija startna lista do sad. Tu su naravno i tačmičari iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine” dodao je Petrović.

Zbog radova u ulicama Ilije i Alekse Malića, biće izmijenjena trasa trke,”Trasa se sastoji od jednog malog i dva velika kruga, pa će glavna trka nakon starta na Trgu Srpskih boraca, ići do semafora, zatim do Robota, pa lijevo jedan mali krug do hotela Siti, dok se veliki krug nastavlja ulicom Vuka Karadžića, Stanka Vukašinovića, Vida Nježića, tako da je staza ove godine ravnija. Imamo trke pionira, juniora i seniora, tu su i trke veterana, a neće izostati ni “Fnn Run” za sve rekreativce i prijatelje sporta.” napominje Petrović.

Što se tiče nagradnog fonda, u protekle tri godine on iznosi 10.000 KM, a generalni sponzor ulične trke je firma “Komerc mali”, kazao je organizator ove sportske manifestacije izrazivši zahvalnost svim sponzorima koji podržavaju ovaj sportski događaj..

“Moram da dodam da mi i u muškoj i u ženskoj trci imamo po deset novčanih nagrada. Obično se drugi gradovi i klubovi odlučuju na nagrade od pet ili tri, a mi smo se odlučili za deset, zato imamo tako jaku startnu listu i mnogo kvalitetnih takmičara” napominje predsjednik kluba.

Petrović je izrazio zahvalnost i opštini Prnjavor, kao i načelniku opštine, Darku Tomašu, za podršku, kako uličnoj trci, tako i svim aktivnostima ovoga atletskog kluba, od odlazaka djece na takmičenja, a opština je, kaže, zajedno sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta, generalni pokrovitelj Međunarodne trke u Prnjavoru.

“Naša manifestacija je počastvovana od strane resornog ministarstva i Vlade RS, jer je u zadnjih pet godina prepoznata kao sportska manifestacija od značaja za RS. AK “Prnjavor na ovogodišnjoj trci predstavljaće šest takmičara u glavnoj trci. Na žalost, Jelena Gajić neće učestvovati u trci, ali biće prisutna kao promoter, ali tu je Magdalena Katana, trostruka prvakinja BiH, zatim Jovana Radulović, mlada takmičarka sa vrhunskim rezultatima, Miloš Kvindo, najbolji senior, Katarina Čubrilo, a nastupaće i dva mlada sportista, najbolji sportista za ovu godinu, David Mirković i Filip Radulović” podsjeća Petrović.

Trka će i ove godine imati i humanitarni karakter, pa će tako sva sredstva od kupovine startnih humanitarnih brojeva u visini 5 KM ići udruženju Neven.

Ove godine, nakon dvogodišnje pauze, trku će upotpuniti i kulturno umjetnički program, KUD Pronija i Prosvjeta, kao i učenici muzičke škole “Konstantin Babić”. Medijski sponzor Međunarodne trke je Radio Prnjavor

Da sve prođe u najboljem redu,kao i svake godine, pobrinuće se pripadnici prnjavorske policijske stanice, a ekipa Doma zdravlja brinuće o zdravlju učesnika u slučaju povrede. Da ulice budu čiste i pripremljene za utrku, pobrinuli su se vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor, koji su prali ulice, kao i KP “Park” Prnjavor. /Marijan Popadić

PODIJELI