Sve spremno za trku Beograd-Banjaluka- Četvrta etapa startuje iz Prnjavora

0
504

Sve je spremno za održavanje biciklističke trke Beograd-Banjaluka, na kojoj će od 18. do 21. aprila učestvovati 176 biciklista iz 30 zemalja, rekao je direktor ove manifestacije Vladimir Kuvalja.

Kuvalja je izjavio novinarima u Banjaluci da će start 13. trke, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, biti 18. aprila u 10.00 časova u Beogradu.

On je rekao da će prva etapa biti od Pavlović mosta kod Bijeljine, preko Zvornika i Milića, do Vlasenice.

– Druga etapa startuje iz Vlasenice do Brčkog, pa opet preko Milića i Zvornika, zatim Ugljevika i Lopara i završava se u Brčkom. Karavan se zatim seli u Bijeljinu, odakle će startovati treća etapa – naveo je Kuvalja.

On je dodao da treća etapa polazi iz Bijeljine preko Brčkog, Šamca, Modriče i Doboja, gdje je prolazni cilj i završava se u Tesliću.

Kuvalja je naglasio da četvrta etapa startuje iz Prnjavora, preko Dervente, Srpca i Laktaša i biće završena vožnjom šest krugova po Banjaluci 21. aprila.

Pomoćnik ministra za sport Dragan Јaćimović rekao je da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske ovu trku ranije uvrstilo u manifestacije od posebnog značaja za Srpsku, te dodao da će ovogodišnja biciklistička trka imati i značaja u promociji Srpske, prvenstveno njenih turističkih potencijala.

Načelnik banjalučkog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, pomladinu i sport Dragan Banjac rekao je da je kuriozitet ove trke to što se završava u periodu kada Banjaluka obilježava Dan grada, te dodao da je grad spreman da dočeka sve goste i delegacije ove manifestacije. /rtrs/.

PODIJELI