Svečana akademija SPKD “Prosvjeta” Prnjavor povodom 20 godina od osnivanja folklornog ansambla

0
472

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Prnjavor povodom 20 godina od osnivanja folklornog ansambla u Prnjavoru uz prisustvo sveštenstva, zvanica, prijatelja i članova Društva upriličilo je Svečanu akademiju u velikoj sali Doma kulture.

Na Svečanaj akademiji pozdravnu riječ održala je predsjednica opštinskog odbora Prosvjete Prnjavor Borka Pavlović koja se u kratkom izlaganju osvrnula na nastanak Prosvjete i njen smisao i značaj u društvu. Dodijeljene su i srebrne plakete istaknutim članovima koji su ostavili trag u radu folklornog ansambla, kao i članoivima koji su 15 godina i više članovi ovog društva.

Srebrne plakete dobili su: Bojan Šikora, Velinko Subić, Mile Кovjanić, Gospa Popović, Đorđe Đuraš, Zorana Marušić, Goran Кalaba, Milica Milinčić, Dragana Sever, Milica Miodanić, Željka Vračević, Predrag Damjanović, Bojan Ždrnja i Svjetlana Vidić.

Pored srebrnih plaketa dodijeljene su i zlatne plakete vođama folklornih sekcija i to: Dragani Ignjatić, Milanu Milanoviću, Bojanu Malbašiću i Nemanji Кajtezu.

SPКD “Prosvjeta” dodijelilo je i tri povelje.

Povelju sa srebrnim grbom dobio je direktor Doma kulture Prnjavor Petar Brković, koji je proteklih 20 godina bio uz članove folklornog anasambla i pomagao njihov rad.

Za dugogodišnji rad, uspjehe i zalaganje tokom 20 godina postojanja folklornog ansambla povelju sa zlatnim grbom Društva dobio je dugogodišnji umjetnički rukovodilac folklornog ansambla Branko Milišić, dok je povelja za pokroviteljstvo dodijeljena opštini Prnjavor.

Na svečanoj akademiji prikazan je i dio fundusa narodnih nošnji koje posjeduje ovo Društvo.

Posjetioci su mogli da vide i izložbu nagrada, priznanja, diploma i zahvalnica koja je bila postavljena u holu Doma kulture.

Prnjavor.info

PODIJELI