SVEČANO DOČEKAN PRVI AVION NA LINIJI STOKHOLM-BANJALUKA

0
490

Prvi avion kompanije “Rajaner” na liniji Stokholm-Banjaluka-Stokholm sletio je danas na međunarodni aerodrom “Banjaluka”.

Na aerodromu je organizovan svečani doček kojem prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, ambasador Irske za BiH sa sjedištem u Ljubljani Majls Giren, direktor Aerodroma “Banjaluka” Duško Kovačević, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Saradnja sa “Rajanerom” ovim je ozvaničena, a, osim sa prijestonicom Švedske, ova avio-kompanija povezaće Banjaluku i Srpsku sa Briselom u Belgiji i Memingenom u Njemačkoj.

Premijer Srpske ranije je istakla da banjalučki aerodrom ima odlične šanse da postane aerodrom regionalnog tipa, te da u njegovom razvoju i oživljavanju vidi ogromne mogućnosti i šansu za unapređenje i jačanje ovdašnje privrede, turizma i putničkog saobraćaja.

Cvijanovićeva je tada naglasila da će veliki broj ljudi, koji su ranije išli na druge aerodrome u regionu, poput onih u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, koristiti aerodrom u Banjaluci.

Trninić je ranije rekao Srni da očekuje povećanje broja destinacija i zainteresovanost avio-operatera za uspostavljanje linija sa banjalučkog aerodroma, nakon što irska avio-kompanija “Rajaner” uspostavi vazdušni saobraćaj iz Banjaluke.

Trninić je izjavio da su se poslije ove javile još neke kompanije koje su zainteresovane za saradnju.

“Nadam se da će postojati veliko interesovanje putnika, poslovnih ljudi, naših radnika u inostranstvu i turista i da će broj destinacija biti proširen”, istakao je Trninić.

Direktor Aerodroma “Banjaluka” Duško Kovačević vjeruje da će naredne godine broj putnika na banjalučkom aerodromu biti veći od 100.000.

(Srna)

PODIJELI