SVEČANOST U G.MRAVICI – POLA VIJEKA „ČELIKA“

0
2768

U selu Gornja Mravica proteklog vikenda, prigodnim sadržajima, obilježeno je 50 godina od osnivanja Fudbalskog kluba „Čelik“. Ovaj sport i ranije je bio prisutan, ali se 1968.godina računa kao vrijeme kada je Klub nastupao u Opštinskoj ligi malog fudbala.

Ostalo je zabilježeno da je prvu fudbalsku loptu, urađenu na primitivan način, u selo donio Jelisije Krajišnik, koji je prisustvovao jubilarnom okupljanju. Među veteranima su bili i Simo Kljunić, takođe nekadašnji igrač ovog kluba, rođen 1936.godine. Bio je i najstariji učesnik proslave, pa je od organizatora, kao znak zahvalnosti, dobio prigodan poklon. Nagrađeni su i Milutin Mišić,rođen 1937.godine, Jelisije Krajišnik, rođen 1940.godine, kao i još nekoliko pojedinaca, među kojima i novinar Brane Radulović, koji je dešavanja u Opštinskoj ligi pratio, u pisanim medijima, od avgusta 1971.godine, kada je počeo da se bavi novinarstvom.

Na istorijat „Čelika“ podsjećali su veterani kluba, među koje se svrstava i mjesni aktivista Nenad Krajišnik, inače predsjednik Organizacionog odbora proslave. Pomenuto je i nekoliko pojačanja sa strane, kao što su Goran Kostrešević , Dragan Ančić, te pojačanja iz susjednog sela Galjipovci, poznatog po imenu muslimanska Mravica.

Među gostima su bili i Žika Krajišnik, Momir Kljunić, koji je svojevremeno nosio dres galjipovačke Slobode i imao rivalske okršaje protiv rođenog brata Vojislava Kljunića, prvotimca „Čelika“.

Na svečanost su stigli i članovi sekcije podmlatka, a odigrano je nekoliko utakmica raznih generacija mladića koji su svojevremeno dostojno sticali ugled i branili čast fudbalskog sporta u ovom selu. Srećno vam Mravičani !

Na fotografijama je dio atmosfere sa subotnje proslave.

(prnjavorlive.info)

 

PODIJELI