Svetosavsku nagradu u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja dobile Mirjana Prodanović Bojanović OŠ “Branko Ćopić” i Brankica Đukić OŠ “Nikola Tesla”

0
696

Vaspitači, učitelji i nastavnici su junaci ovog doba, jer su svestrani, posvećeni i spremni na nove izazove. Oni su nosioci reformskih procesa i kvalitetnog obrazovanja.

Poručila je ministarka prosvjete i kulture RS Natalija Trivić na večerašnjoj dodjeli 40 Svetosavskih nagrada najboljim nastavnicima u osnovnim i srednjim školama, kao i vaspitačima i stručnim saradnicima u predškolskim ustanovama u Republici Srpskoj. Njima u čast, u saradnji sa RTRS, organizovan je svečani program povodom dodjele Svetosavske nagrade, bez publike i dodjele uživo, ali s ciljem da ih dostojno proglasimo i zapamtimo njihova imena- rekla je ministarka Trivić osvrćući se na ovogodišnju, drugu dodjelu po redu.

Svetosavska nagrada se, u vidu povelje i novčane nagrade, dodjeljuje za izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika i djece i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju.

Trivićeva je navela da je ovo velika čast i obaveza za sve u Ministarstvu prosvjete i kulture.

– Čast, jer znamo da prosvjetni radnici na svim nivoima obrazovanja, od vrtića pa do srednjih škola, iz dana u dan doprinose da naša djeca, učenici, steknu nova znanja, vještine, razviju pozitivne osobine i spremnije gledaju na sve izazove društva koji im se nameću. I uprkos veoma otežanim epidemiološkim okolnostima učinili smo veliki iskorak u provođenju reformskog procesa i u tome smjeru nastavljamo bez zadrške, s jasnim opredjeljenjem da stvorimo novu školu za novo doba – navela je ona.

I ovom prilikom uputila je najiskrenije čestitke ovogodišnjim dobitnicima Svetosavske nagrade, istaknuvši da je ulaganje u mlade, obrazovanje i školstvo, najsigurniji put u bolju budućnost svih onih koje vodi svetosavska ideja.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja su Slađana Mišić i Brankica Jakovljević, vaspitačice u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, Biljana Arsenović i Desanka Pandilovski, vaspitačice u Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj” Bijeljina, Goran Gašić, vaspitač u Dječijem vrtiću “Dragan i Zoran” Bijeljina, Dragana Milinković, vaspitač u Dječijem vrtiću “Poletarac” Srebrenica i Sanja Kisin, vaspitač u Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece “Naša radost” Trebinje.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja su Milana Popržen, nastavnik matematike u Osnovnoj školi “Georgi Stojkov Rakovski” Banjaluka, Gordana Jevđenić, nastavnik matematike u OŠ “Jovan Cvijić” Banjaluka, Rada Bjelić, nastavnik engleskog jezika u OŠ “Dositej Obradović” Banjaluka, Ranka Jovanović Blašković, nastavnik fizike i matematike u OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” Doboj, Draženka Šobat, nastavnik razredne nastave u OŠ “Ivo Andrić” Banjaluka, Nataša Plavšić, nastavnik razredne nastave u OŠ “19. april” Derventa, Svjetlana Marić, nastavnik geografije u OŠ “Petar Kočić” Prijedor.

Svetosavsku nagradu u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja dobili su i Mile Koljančić, nastavnik matematike i fizike u OŠ “Branislav Nušić” Banjaluka, Zora Bojanić, nastavnik razredne nastave u OŠ “Sveti Sava” Banjaluka, Miloranka Dejanović, nastavnik biologije u OŠ “Branko Radičević” Banjaluka, Nataša Vukadin, nastavnik razredne nastave u OŠ “Sveti Sava” Foča, Branislav Milanović, nastavnik razredne nastave u OŠ “Meša Selimović” Janja, Bijeljina, Gordana Gajanović, nastavnik razredne nastave u OŠ “Dositej Obradović” Banjaluka, Mirjana Svorcan Tolj, nastavnik srpskog jezika u OŠ “Sveti Sava” Bileća.

Dobitnici nagrade su i nastavnici razredne nastave Dragana Radulović u OŠ “Georgi Stojkov Rakovski” Banjaluka, Marina Radaković u OŠ “Vuk Karadžić” Novi Grad, Dragana Brkić u OŠ “Branko Ćopić” Prijedor, Biljana Đokić, nastavnik engleskog jezika u OŠ “Meša Selimović” Janja, Bijeljina, Milan Vujović, nastavnik razredne nastave u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Trebinje.

U oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja nagradu su dobili i Mirjana Prodanović Bojanović, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ “Branko Ćopić” Prnjavor, Brankica Đukić, nastavnik razredne nastave u OŠ “Nikola Tesla” Prnjavor, Njegoš Arnaut, nastavnik likovne kulture u OŠ “Vuk Karadžić” Vlasenica, Draženka Lalović, nastavnik razredne nastave u OŠ “Desanka Maksimović” Čelopek, Zvornik, te Budimka Marčeta, nastavnik srpskog jezika u OŠ “Vuk Karadžić” Novi Grad.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja su Ljubiša Rokić, profesor filozofije i sociologije Poljoprivrednoj školi Banjaluka, Sunčica Lončar, profesor flaute u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” Banjaluka, Slobodan Ivković, profesor mašinske grupe predmeta u Mašinskoj školi Prijedor, Milorad Cvjetković, profesor računarstva i informatike u Gimnaziji Gradiška, Željka Damjanović, profesor srpskog jezika i književnosti u Ekonomskoj školi Doboj.

Dobitnici nagrade su i Nada Vasiljević, profesor matematike i programiranja u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin” Bijeljina, Svetlana Tomić, profesor hemije u Srednjoškolskom centru Srebrenica, te Dragan Ilić, profesor geografije u Srednjoškolskom centru “Milorad Vlačić”, Vlasenica i Ljiljana Rajović, profesor violine u Muzičkoj školi Trebinje.

srpskainfo.com

PODIJELI