Svi možemo da praktikujemo ovu fizičku aktivnost

0
269

Što više pješačenja veća je potrošnja kalorija. Pri tome, ova fizička aktivnost dovodi do povećanja mišićne mase, a mišićno tkivo troši 25 puta više kalorija od masnog.

Najbolja i najjednostavnija rekreacija koja doprinosi smanjenju kilograma je brzi hod. Razlog tome je što ova umjerena fizička aktivnost ne iscrpljuje organizam, pa može da se pješači i duže od pola sata. Jer, za mršavljenje nije značajan naporan trening, već njegova učestalost i trajanje.

Osim brzog hoda od velikog značaja za što vidljivije rezultate mršavljenja mogu da budu i efikasne vježbe za smanjenje obima butina.

Predloženi set vježbi možete da primijenjujete poslije šetnje.

Trčanje u mjestu

Trčite u mjestu tako što ćete početi lagano, a onda sve više da ubrzavate. Dok trčite stisnite pesnice i podižite kolena što više. Trčite čitav minut.

Čučnjevi u skoku

Spustite se u čučanj i tako provedite minut vremena. Potom, sljedeće čučnjeve izvodite tako što ćete skočiti poslije svakog čučnja. Trebalo bi za minut da uradite 25 čučnjeva u skoku. Kada završite marširajte u mjestu još čitav minut da bi spustili puls.

Šut unazad

Naizmjenično šutirajte zamišljenu loptu, ali ne ka napred već iza sebe. I ovu vježbu radite jedan minut.

Iskorak

Naizmjenično iskoračujte desnom, pa lijevom nogom i spuštajte se na podlogu tako da napravite ugao od 90 stepeni. I ovu vježbu radite u trajanju od jedan minut.

(Večernje novosti)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here