Svjetski dan muzike i u Prnjavoru

0
565

Povodom 21. juna, Svjetskog dana muzike, sutra će na nekoliko lokacija u Prnjavoru biti organizovan muzički program na otvorenom.

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” program će održati na platou ispred Unikredit banke, sa početkom od 10 časova.

Kao i prethodnih godina, muzičkoj manifestaciji će se pridružiti i Radio Prnjavor, a povodom obilježavanja ovog datuma, za naše sugrađane sviraće Nemanja Kajtez.

Kao i prethodnih osam godina, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, 21. juna 2019. godine obilježava Svjetski dan muzike.

Svjetski dan muzike počeo je da se proslavlja 1982. godine, na inicijativu francuskog ministarstva kulture i već punih 37 godina proslavlja se u više od 100 zemalja svijeta. Napominjemo da je Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci 2010. godine zvanično ”upisala” grad Banja Luku u jedan od 400 gradova u svijetu koji obilježavaju ovaj dan. Svi planirani muzički programi se realizuju sa željom da se kvalitetna muzika promoviše i približi građanima.

PODIJELI