SVJETSKI FENOMEN IZ PRNJAVORA: ĐORĐE ROĐEN ZA FUDBALERA I  BEZ –  BUBREGA !

0
1427

 

Dvadesetogodišnji fudbaler Ljubića iz Prnjavora,Đorđe Petrović već sedam godina trenira u u ovom klubu.Počeo je kada je imao 13 godina,a fudbalu se posvetio na sugestiju  svog oca.Putovao je na treninge  iz rodnih Popovića,gdje i danas,zajedno sa roditeljima i mlađim bratom,živi.

Imao je brojne nastupe za selekcije podmlatka Ljubića,a mnogi su mu predviđali zapaženu fudbalsku karijeru.Đorđe nije naravno ,zapostavio školu.Stekao je zvanje ekonomskog tehničara,pa sada čeka priliku da se zaposli.

Svojevremeno,prekvalifikovan je u seniorski pogon,a posebnopamti utakmicu protiv Slobode iz Mrkonjić grada (1:0),iz prvoligaških dana ekipe Ljubića.

-Debitovao sam na tom susretu,a povjerenje mi je ukazao tadašnji šef stručnog štaba Dragomir Prodanović.Bio je to za mene veliki događaj i datum koga ću se dugo sjećati,priča Đorđe.

Ovog ljeta takođe je bio u takmičarskom pogonu,konkurišući za mjesto u prvom timu u novoj sezoni.Ipak,jedna bezazlena prehlada otkrila je da se Đorđe može svrstati među istinske fenomene svjetskog sporta.

-Prilikom zdravstvenih pretraga zbog prehlade  i gnojne angine,koja se pojavila,potvrgnut sam dodatnim pregledima,na kojima se utvrdilo da sam rođen bez jednog bubrega.Eto,saznao sam to u svojoj 20.godini.Bio je to,naravno,svojevrsni šok,ali brzo sam se oporavio,kaže igrač iz Popovića.

Nastavio je da trenira,jer su mu ljekari rekli da se smije izlagati fizičkim naporima,odnosno da mu treninzi i utakmice neće donositi zdravstvene probleme.Đorđe vrijedno trenira i nada se da će ponovo zauzeti svoju poziciju u prvom sastavu Ljubića.

S ponosom ovaj mladić ističe da je iz Popovića i njegov rođak,Željko Petrović,jedini prnjavorski olimpijac,koji je 2.000. godine nastupao na Olimpijskim igrama u Sidneju,a iz tog sela je i svjetski poznato fudbalsko ime Neven Subotić.

Đorđe ima skromnije planove.Ne opterećuje se sa dostigne maratonca Žejka Petrovića ili prvotimca Borusije iz Dortmunda,nego da postane standardni prvotimac Ljubića i da dobije zaposlenje u poslu u kome je obrazovan kroz srednju školu.

Mladića iz Popovića,koji se može svrstati među svjetske fenomene,Radio Prnjavor će predstaviti večeras,srijeda,u informativnoj emisiji „Prnjavor danas“ ,od 17,30 časova./R.P./

 

Na slici.Đorđe Petrović

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here