TAJNA BAKE OD 116 GODINA: Jedem pasulj, krompir, koziji sir i pijem mlijeko!

0
1006

Tajna moje dugovječnosti je u prirodnoj ishrani na bazi krompira, pasulja, kozijeg sira i mlijeka – otkrila je najstarija žena na svijetu, Peruanka Filomena Tajpe, koja je u odličnoj formi i nikada nije napuštala svoje selo.

Filomena Tajpe, koja živi u jednom zaseoku na Andima, ima 116 godina i najstarija je osoba u Peruu, a možda i u svijetu.

Peruanske vlasti su navele da je prema ličnoj karti, Filomena Tajpe rođena 20. decembra 1897. godine, odnosno pet mjeseci je starija od Japanke Misao Okava koja ima titulu najstarije žene na svijetu.

– Nisam iz prošlog vijeka, već od onoga prije – rekla je Filomena jednom gradskom funkcioneru koji je došao da joj pomogne da podigne svoju prvu penziju od 65 dolara u okviru pomoći najsiromašnijim starim licima.

– Tajna moje dugovječnosti je u prirodnoj ishrani na bazi krompira, pasulja, kozijeg sira i mlijeka, rekla je starica koja je u odličnoj formi i nikada nije napuštala svoje selo.

– Sve što kuvam potiče iz moje bašte – dodala je ona ističući da je mlada ostala udovica i odgajila devetoro djece, od kojih su troje sada živi.

Nasmijana starica se na kraju jedino žalila što više nema zube.

PODIJELI