Tegeltija: Loš politički pokušaj SDA da prebaci odgovornost na Savjet ministara

0
315

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je da Savjet ministara na čijem je čelu, zajedno i u saradnji sa svoja dva zamjenika, te u dogovoru sa Delegacijom EU i onima koji su zaduženi za migracije, donio i ispoštovao sve tražene odluke koje se odnose na problem migrantske krize u BiH.

“Usvojili smo Informaciju sa Planom mjera za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH i donijeli odluku o uspostavljanju radne grupe za izradu strategije u oblasti migracija i azila i Akcionog plana za period 2021- 2025. godinu. Takođe, Savjet ministara nije usvojio odluku o uspostavljanju privremenog centra za smještaj migranata u naselju Ciljuge, na području opštine Živinice jer su protiv te odluke glasali ministri iz reda bošnjačkog naroda”, naveo je Tegeltija.

U pregovorima sa gradskom vlašću u Bihaću o rješavanja pravnih pitanja u vezi sa davanjem na korištenje lokacije “Lipa” Službi za poslove sa strancima za uspostavljanje privremenog prihvatnog centra, napominje Tegeltija, bilo je zaduženo Ministarstvo bezbjednosti.

“Takođe, Ministarstvo bezbjednosti, a ne predsjedavajući Savjeta ministara kako se to želi prikazati, učestvovalo je, u saradnji sa Gradom Bihaćem, Vladom Unsko-sanskog kantona, Službom za poslove sa strancima, Međunarodnom organizacijom za migracije i drugim nadležnim institucijama, agencijama i organizacijama u definisanju i potpisivanju memoranduma o saradnji kojim se uređuju načini saradnje i pružanja međusobne pomoći s ciljem uspostavljanja centra `Lipa'”, istakao je Tegeltija.

Iz gore navedenih razloga, predsjedavajući Savjeta ministara je naglasio da čvrsto odbacuje navode Stranke demokratske akcije /SDA/ o tome da Savjet ministara na čijem je čelu nije učinio ništa u vezi sa rješavanjem migrantske krize u BiH, saopšteno je iz kabineta predsjedvajućeg Savjeta ministara.

Reagujući na saopštenje SDA u vezi sa migrantskom krizom, Tegeltija je ocijenio da je to loš politički pokušaj prebacivanja odgovornosti na Savjet ministara i njega lično.

“Očekujem da oni koji su se dogovarali o tim pitanjima te dogovore i ispoštuju, te prestanu da prebacuju odgovornost na druge koji nisu ni učestvovali u dogovorima”, poručio je predsjedavajući Savjeta ministara.

/SRNA/

PODIJELI