Tegeltija: Nikada nisam potvrdio autentičnost snimka

0
256

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija rekao je da nije tačno da je bilo kada potvrdio autentičnost snimka objavljenog 26. novembra na portalu “Istraga.ba”.

Tegeltija je demantovao napise u medijima da je potvrdio autentičnost snimka.

“Nije tačno da sam bilo kada potvrdio autentičnost audio sadržaja objavljenog na portalu “Istraga.ba”. U mojoj izjavi za Televizju /TV/ “N1” rekao sam sljedeće – “Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim, nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja”“, podsjeća Tegeltija.

On ističe da je očigledno iz ove izjave za TV “N1” da je rekao da je audio sadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan, saopšteno je iz VSTS-a.

“I u emisiji “Centralni dnevnik” sa Senadom Hadžifajzovićem, emitovanoj na “Fejs TV” 27. novembra rekao sam suštinski identično kao u prvoj izjavi za “N1” da jesam razgovarao, čak više puta, sa gospođom Milijanom Buha o njenom sukobu interesa u slučaju konkurisanja njene sestre na poziciju nosioca pravosudne funkcije, ali da to nije taj razgovor, koji je objavljen na portalu “Istraga.ba”, nego da je u tom audio sadržaju riječ o nezakonitoj montaži koju ne želim da komentarišem, jer kao takva nije podobna za bilo kakvo komentarisanje”, naveo je Tegeltija u demantiju.

/Srna/

PODIJELI